FORGOT YOUR DETAILS?

Sample Page

Ingrins Online naročilnica

za restavracije, bare in poslovne subjetke
Obvezno polje
Obvezno polje
Obvezno polje
Obvezno polje
Obvezno polje
Obvezno polje
Obvezno polje
Obvezno polje

Oddaja naročila

V kartonu se nahaja 16 lončkov mikro zelenjave. Predlagamo, da naročilnico oddate vsaj 4 do 7 dni pred želeno dostavo.

Po predhodnem dogovoru je možen tudi osebni prevzem. Minimalno naročilo mikrozelenjave je en karton. Minimalno naročilo Yummees je en lonček. V spodnja okvirčka vpišite želeni datum dostave in po potrebi, opombo dostave.

V primeru dodatnih vprašanj, nas lahko pokličete na 041 349 004
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Ožepek
Navihan ožepek (Ožepek) [Spirited Hyssop]
Nežno posladka jedi, odločno poživlja telo in duha.

Videz: Skromen videz izdaja njegovo pravo vrednost. Mili, prijetni značaji pač dosežejo veliko!
Okus in uporaba: Božajoče začinite svoje življenje. Aroma janeža in sladkega korena s pridihom komarčka bo šarmantno zaokrožila vaše najljubše sladice ter povzdignila predjedi in nežne ribe na višjo raven.
Hranljivost: Ta plemenita rastlina je bila nekoč znana kot »čistilo« za duha in telo. Pogosto so jo uporabljali v očiščevalnih obredih. Ezoteričen ali ne, ožepek bo vaše telo prepojil s koktajlom hranil, ki pomagajo v boju proti virusnim okužbam ter rakavim, vnetnim in alergijskim obolenjem.

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Bazilika
Okus: prava bazilika
Uporaba: solate, paradižnik / mozzarella
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Šiso Zeleni
Šarmanten Šiso (Zeleni Šiso-Perila) [Graceful Shiso]
Nežno poživljajoč za brbončice, osvežujoč za hrano, vzbujajoč dobro počutje.

Videz: To zelenje ni običajno zelenje. S svojo prisrčno razigrano obliko doda igrivost k vsaki kreaciji, ki si jo zamislite.
Okus in uporaba: Morda se zdi na videz blag in mehak, a z okusom mete in janeža se zlahka, predvsem pa elegantno spoprime z močno začinjeno hrano. S tem univerzalnim okusom lahko skreirate tudi najbolj ekscentrične kombinacije in uspete! Idealen za (surove) ribe in japonske jedi
Hranljivost: Zeleni šiso ni le izvrsten vir kalcija, železa in vitaminov. Mnogi celo trdno verjamejo, da odlično preprečuje zastrupitve s hrano. Prav zato je ta nežna rastlina v kombinaciji s surovimi ribjimi jedmi kulinarično orožje Japoncev.
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Šiso vijolični
Dramatičen šiso (Vijolični šiso-Perila) [Dazzling Shiso]
Zapeljiv kot okras, edinstveno drugačen kot okusna začimba.

Videz: Če vaš krožnik potrebuje barvitost, ne iščite več. Vijoličasti šiso je zmagovalec vpadljivega okrasja!
Okus in uporaba: Ste pripravljeni na edinstveno poslastico? Ko vas bo očaral šisov blag okus po kumini, ga boste gotovo želeli vedno znova dodajati špargljem, gobam, siru in juham.
Hranljivost: Bistvo je v njegovi barvi. Antocianini, ki liste barvajo v intenzivno vijoličasto, naj bi znali poskrbeti za prehlade, okužbe sečil in uravnavanje krvnega tlaka. Ko krožniku dodate to vijoličasto bogastvo, lahko brusnice, borovnice in rdeče zelje jeste le še kot dodatek in ne kot nujnost za dobro zdravje.

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
boraga
Odločna Boraga (Boraga) [Recharging Borage]
Poživlja telo in dušo, uravnovesi jedi s svežo hrustljavostjo.

Videz: Nežno puhasta in simpatično izrazita, prava renesansa na krožniku.
Okus in uporaba: Potrebujete hrustljavo, svežo kumarično poživitev? Boragina svežina dopolnjuje izrazite arome ter teksturo školjk, rib in mesa v popolno ravnovesje. In – morda najpomembneje – pretanjeno zaokroži okus vašega najljubšega gina. (raki, pokrovače, ribe, sendviči, cocktaili, gin)
Hranljivost: Ne le njen okus, tudi hranila, ki jih vsebuje, delujejo očiščujoče. Eterična olja, kalcij, vitamin C in kalij napolnijo telo z novo energijo ter pomagajo pri boju z depresijo, infekcijami in vnetji. Skrajno okrepčilno in poživljajoče!
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
brokoli
Brokoli
Okus: surovi brokoli
Uporaba: zdravi sendviči, prekajene ribe, omlete, pizza
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Easygoing leek
Skuliran por [Easygoing Leek]
Poln blage česnove arome, prepoznaven s svojim prisrčnim boemskim videzom.

Videz: Por je z nezgrešljivo vitko obliko in igrivim črnim vršičkom definicija elegance. Popolnoma moderen!
Okus in uporaba: Na prvi pogled se morda zdi divji kot Einsteinovi lasje, a njegovo bistvo je vse prej kot takšno. Hrustljav, ko ga zapečete, popoln za zelenjavo, meso in ribe. Z odtenkom pikantnosti, a lahkoten kot nedeljsko jutro. Idealen za roštilj, BBQ, ribe, meso, solate
Hranljivost: Bi vam prijala okrepitev z železom, kalcijem in vitaminom A? Por spodbudi prebavo, krepi kosti in izostri vid.
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Everlasting Tahoon
Kraljevski Tahun [Everlasting Tahoon]
Prvinski kot narava, mogočno vztrajen kot zvoki džungle.

Videz: Njegov divji videz se dobro poda k zemeljskemu okusu. Kot večno bogastvo gozdov navdihuje ljudi, lahko tahun spremeni vaš dan (in jedi). Vzemite si čas za užitek!
Okus in uporaba: Pazite! Ta zelena zver potrebuje nekaj pozornega krotenja. Ko jo dodate divjačini, siru in omakam, ne bo hitro utonila v pozabo. Njen božanski okus po praženem žiru bo prijetno vzdramil brbončice, posebno, če liste nekoliko pogrejete. (Sir, pašteta, jedi iz divjačine, solata iz oreščkov)
Hranljivost: Mahagonijevo drevo, iz katerega izvira to posebno zelenje, je vir gostega, bogatega lesa. Zato ne bi smelo presenetiti, da je tudi izobilje hranil v tahunu, ki spodbujajo prebavo in dobro splošno zdravje, izjemno.
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Ingrins Koriander
Koriander
Okus: citrusi, blago koriander
Uporaba: ribe, perutnina, juhe
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Osočnik
Okus: hrustljav, slan
Uporaba: raki / pokrovače, ribe, brez blanširanja, uporabite svežega
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Razigrana bazilika (Limonska bazilika) [Zesty Basil]
Dišeča kot najboljši limonski parfum, dovolj skromna, da središče pozornosti prepusti hrani.

Videz: Ne sodi knjige po njeni platnici! Listki limonske bazilike so morda res skromni, a prava vrednost tega zelenja se skriva v njegovem mikavnem okusu. Drznite si potopiti vanj.
Okus in uporaba: Se vam zdi, da poznate baziliko? Pomislite še enkrat! Nastrgana limonina lupinica v sladicah, koktejlih in med školjkami utone v pozabo, ko krožniku dodate limonsko baziliko.( raki, ribe (juhe), pokrovače, sladice, koktajli)
Hranljivost: Limonen je sestavina, ki jo je koristno imeti pri roki – vsak dan. Njegov protivnetni učinek ščiti proti celi vrsti rakavih obolenj. A to ni vse, kar limonska bazilika ponuja. Beta karoten ščiti vid, vitamin K pa kosti. Poosebljenje pozitivnosti!
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Luštrek
Okus: zelena, luštrek
Uporaba: hladne jedi, vroče jedi, meso, omako, juho
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
zelena gorčica
Plemenita gorčica (Zelena gorčica) [Noble Mustard]
Vizualno samosvoja, veličastno drugačna.

Videz: Nežno ukrivljeni listi s prefinjenimi odtenki vijoličasto-rdeče elegantno ločujejo izpopolnjen krožnik od običajnega.
Okus in uporaba: Kraljevska aroma vasabija in hrena bo začinila ribje in hladne mesne jedi ter poudarila bogate okuse solat, karpača in surovih rib. Zares sijajno!
Hranljivost: Ne bi smelo presenetiti, da kmetje zeleno gorčico uporabljajo kot gnojilo. Zelena gorčica je namreč ena od zmagovalk na lestvici hranilnih vrednosti. Razkošno polna vitaminov K, A in C, a tudi bogata z manganom, bakrom, kalcijem, vlakninami in drugimi dobrotami – popolno za celovito krepitev telesa.

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
rdeča gorčica
Nežna gorčica (rdeča gorčica) [Gentle Mustard]
Nežno umirjena s pridihom rdeče: ljubeča do brbončic, dišeča na krožniku.

Videz: Zardeva kot najstnik na prvem zmenku, k mizi pa s svojimi srčastimi listi prinaša mehkobo in bogato preprostost.
Okus in uporaba: Rdeča redkvica se zna spoprijateljiti s čimerkoli in komerkoli. S svojo krotko gorčično aromo zaokroži krepke mesne in ribje jedi, preprostim sestavinam pa doda prepoznaven odtenek okusa. Idealna za zelje, meso z močnim okusom in ribe.
Hranljivost: Pokažite naklonjenost temu rdečkastemu zelenju, z razstrupljajočim in protivnetnim učinkom pa vam bo vloženo vrnilo desetkratno!
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Ingrins Energična kreša Brazilska kreša
Energična kreša (Brazilska kreša) [Electrifying Paracress]
Osvežujoče rahla na videz, drzno energična v svojem jedru.

Videz: Preprosti listi uspešno prikrivajo neukročeno zver v njej. Brazilska kreša se pač ne zanaša toliko na videz, ampak svoje karte raje stavi na svoj značaj.
Okus in uporaba: Ni bistvo v okusu, ampak v energiji! Žvečenje te posebnice ob sladicah in koktajlih sproži močno eksplozijo užitkov, ki usta hkrati poživi in odreveni. Odlična za koktajle, sladice, sladolede, kreme, mussi, smutijie, pijače z ginom
Hranljivost: Poleg več kot očitnega prebujenja celotnega telesa brazilska kreša očisti vaša usta in poskrbi za škodljive bakterije – zagotovo najboljša stvar poleg zobne ščetke!
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
peteršilj
Peteršilj:
Okus: : Peteršilj
Uporaba: ribe in perutnina, priprava za meso
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Romantic pea
Romantičen grah (grah) [Romantic Pea]
Sladek in ljubek kot prva ljubezen, bogastvo za duha in krožnik.

Videz: Grahove mehke, a bogato skodrane poteze skupaj z njegovim odločilnim šarmom prispevajo k popolnemu estetskemu razkošju. Zagotavljamo ljubezen na prvi pogled!
Okus in uporaba: Grah obožujejo vroče in hladne jedi, ki potrebujejo nekaj sladkosti, njegova nrav pa stopi v ospredje, ko skromno, a pomenljivo dopolni solate.
Hranljivost: S tem zelenjem ne boste nikoli ustrelili mimo! Bogastvo mineralov (kalcij, železo, magnezij, fosfor in kalij), vitaminov (A, C in E), folne kisline ter protivnetnih flavonolov bo imunskemu sistemu dalo pravi pospešek.
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
zelena redkev
Silovita redkev (Zelena redkev) [Feisty Radish]
Ognjevita kot najstnik na hormonskem tripu, ljubko enkratna s svojim prikupnim videzom.

Videz: Morda čustva na krožniku vzbudi srčasta oblika njenih listov. A čisto mogoče je, da ta učinek doseže prav njen silovit, mlad značaj.
Okus in uporaba: Priznajmo si, nekatere jedi pač potrebujejo nekaj vročega in ognjevitega. In zelena redkev ne razočara; poskrbela bo za hrenasto začinjenost katere koli jedi.
Hranljivost: S srčkanim izgledom in predrznim okusom bo dvignila vsako jed, z bogastvom vlaknin pa bo spodbudila prebavo. To je vse. In je popolnoma dovolj, se vam ne zdi?
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
rdeča redkvica
Strastna redkvica (rdeča redkev) [Passionate Radish]
Jedi dovrši z ognjevito začinjenostjo in živahno obarvanostjo.

Videz: Intenzivno drugačna in strastno zaobljena – rdeča redkev ponosno razkazuje svoj razburljivi značaj.
Okus in uporaba: Z izrazitostjo okusa običajne redkve bo to hrustljavo rdečkasto zelenje ribam in solatam dodalo nekaj mikavne ostrine, mastnim jedem pa odvzelo nekaj teže.
Hranljivost: Izberite svoje najljubše hranilo: rdeča redkev nudi širok nabor! Izdatni vir vitaminov B in C ter folne kisline bo koristil celotnemu telesu, hkrati pa poživil tudi um.

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
vijolična redkev
Karizmatična redkev (Vijolična redkev) [Charismatic Radish]
Nežno navdušujoča s svojim značajem, vpadljiva s svojo osupljivo barvo.

Videz: Videz ni vse, a nič ne škodi, če si original. Malo vijolične vedno doda ščepec glamurja. Predajte se umetniški nirvani.
Okus in uporaba: Pes, ki laja, ne grize. Vijolična obleka redkvinih lističev sicer kriči po pozornosti, v resnici pa so kot dodatek solatam in predjedem predvidljivo preprosti in nadvse blagi.
Hranljivost: Karizma gre z roko v roki z radodarnostjo. Vijolična redkev prijazno poskrbi za vaše telo in ga poboža z vitamini, minerali, antioksidanti in snovmi za razstrupljanje.

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Ingrins mogočna rukola
Veličastna rukola [Mighty Rucola]
Prijazna do postave, vznemirljiva za brbončice.

Videz: Rukola potrjuje dejstvo: močtse skriva v majhnih, preprostih stekleničkah. Nežne liste rukole v ustih raznese v bogastvo okusa po oreščkih!
Okus in uporaba: Če svojo jed osnujete na rukolitali če z njo samo okrasite ali poudarite, bo njeno okusno zelenilo dvignilo vašo umetnost kuhanja na povsem novo raven. Prav rukola bi znala postati vaša najboljša prijateljica v kuhinji.
Hranljivost in vpliv: Veličastno zelenje rukole pooseblja dobro počutje od A do Ž. Kalorično asketska, bogata z vlakninami, folno kislino in skorajtvsemi vitamini, ki jih poznate.tRukola je prava raketa zdravja.
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Ingrins vrtna kreša
Drzna kreša (Vrtna kreša) [Edgy Cress]
Skromna in blaga navzven, močna in mogočna navznoter.

Videz: S plemenito preprostostjo lističev vrtne kreše in nezmotljivim poprastim okusom boste zagotovo pustili trajen vtis.
Okus in uporaba: Čaka vas presenečenje! Gorčično-poprasto-redkvičasta aroma vrtne kreše ne poudari le okusa solat, mesa in juh, ampak je presenetljivo prijateljska tudi z nekaterimi mlečnimi napitki in smutiji.
Hranljivost: Zakaj bi uporabljali klasičen črn poper, če lahko uporabite vrtno krešo in poleg bogatega okusa dobite še neverjetne količine vitamina K, C in A? Nič čudnega, da so jo oboževali že mladost želeči in zdravje iščoči Egipčani in Rimljani.

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
mikrozelenje Amarant
Amarant


Videz: Atraktivna in izstopajoča mikro zelenjava, z blagim okusom rdeče pese.
Okus in uporaba: Zemeljski okus kreše se lepo kombinira s sladkimi okusi v sladicah. Če ga kombinirate z ribami ali mesom, se pokaže okus rdeče pese. Zaradi barvnega poudarka je dober dodatek tudi solatam.
Hranljivost: Vitamin A, vitamin B6, vitamin C, kalcij

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
mikrozelenje Marigold
Marigold
Eleganten izgled, poln svežine
Okus in uporaba: Osvežujoč okus po meti in citrusih. Idealen za kombinacije s sladicami, napitki, coctaili. Z malo več ustvarjalnosti pa dobro uspeva tudi v kombinaciji z zelenjavo, kot so gomolji, pastinak ali paradižnik. Prav tako je lep dodatek k maščobnim jedem, perutnini,…
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Hibiskus
Okus: Poln in kiselkast okus
Uporaba: Za sladice, sladolede, sorbete,...doda čudovit kiselkast okus jedem
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
mikrozelenje Sončnica
Sončnica
Okus: okus med pistacijami in margarino, s sočnim grižljajem in hrustljavim steblom. Poleg tega so nabita s hranili in antioksidanti, kar vam omogoča boj proti raku in zaščito srca.
Uporaba: narezki, solate, hladne predjedi, sendviči, tople glavne
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Lupinus
Videz: S svojim fantazijskim izgledom, ga lahko postavimo kamorkoli.
Okus in uporaba: Ima dolg rok uporabe, je enostaven za uporabo, je odličen nadomestek zelenjave v prilogah in odličen okras za vegetarijanske jedi. Zelo dobro se ujema tudi z lahkotnimi, lahko prebavljivimi ribjimi in belimi mesnimi jedmi.
Hranljivost: Lupin je znan alergen. Lupin ima tako imenovano navzkrižno alergijo z alergijo na arašide.

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Kapucinka (Razbojniška kapucinka) [Victorious Nasturtium]
Poudarja okuse bataljonu jedi, ščiti vaše dobro počutje.

Videz: Njeni listi, podobni ščitu, so simbol zmage. Nič čudnega. Njihova posebnost bo osvojila srca in zmagoslavno pomagala ustvariti nepremagljive krožnike.
Okus in uporaba: Čas je, da kapucinki priznate njeno vrednost! Ta neupravičeno prezrta vrtna rastlina v resnici ni samo lepa, ampak je njeno zelenje tudi zelo okusen dodatek h katerikoli osvežilni jedi, ki si jo zamislite. Njen okus spominja na poper, gorčico in vodno krešo, zato čudovito dopolnjuje ribe, sire in solate.
Hranljivost: Kapucinka je vrhunska bojevnica, zato jo je dobro imeti pri roki. Polna je mineralov in vitaminov, še posebej vitamina C. Močno vpliva na trdnost imunskega sistema ter dobro premaguje bakterijske, virusne in glivične okužbe.

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Vodni poper


Videz: S svojo rdeče rjavkasto barvo je prijeten na pogled in se enostavno vkomponira skoraj na vsak krožnik.
Okus in uporaba: Šele, ko ga damo v usta, pokaže svoj pravi jaz. Lahko ga uporabljamo kot nadomestek paprike, saj se s svojim ostrim, začinjenim okusom odlično kombinira s številnimi drugimi sestavinami. Uporabljajte ga z raki, ribami, mesom, perutnino in bolj voluminozno zelenjavo.
Hranljivost:

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Mix #1 (16 lončkov)

Grah 4x
Por 4x
Redkev 4x
(zelena ali rdeča ali vijolična - odvisno od zaloge)
Tahoon 4x
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Mix #2 (16 lončkov)

Boraga 4x
Gorčica 4x
(rdeča ali zelena- odvisno od zaloge)
Marigold 4x (ali ožepek)
Grah 4x
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Mix #3 (16 lončkov)

Šiso 4x
(zeleni ali vijolični -odvisno od zaloge)
Bazilika limonska 4x
Brazilska kreša 4x
Marigold 4x


-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Mix #4 (16 lončkov)

Grah 8x
Redkev 8x
(zelena ali rdeča ali vijolična- odvisno od zaloge)

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Mix #5 (16 lončkov)

Gorčica zelena 4x
(ali rukola)
Gorčica rdeča 4x (ali amarant)
Redkev 4x (zelena ali rdeča ali vijolična - odvisno od zaloge)
Kapucinka 4x

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Mix #6 (18 lončkov)

Vodni poper 3x

Gorčica 3x (rdeča ali zelena - odvisno od zaloge)
Kapucinka 3x
Vrtna kreša 3x
Rukola 3x
Redkev 3x
(zelena ali rdeča ali vijolična - odvisno od zaloge)

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Mix #7 (18 lončkov)

Boraga 3x
Tahoon 3x
Por 3x
Redkev 3x
(zelena ali rdeča ali vijolična - odvisno od zaloge)
Marigold 3x (ali Ožepek)
Gorčica 3x (zelena ali rdeča - odvisno od zaloge)

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Begonija [Seductive yummee] (paket 50 cvetov)
Razburka prav vse čute: vau za pogledat, sveže-kisel na ugriz.

Videz: Ta yummee združuje vse atribute očarljivosti: dovolj razvejan, da učinkovito pomeša sestavine koktajla, edinstveno in razkošno obarvan za nepozaben prvi vtis, dovolj glasen, da v ustih pusti prijetno sled.
Okus in uporaba: Njegov videz morda spominja na cvet japonske češnje, a je njegov okus bolj jabolčen. Njegova svežina in kislost bosta prefinjeno okrasili ter okusno odišavili drobne prigrizke, sadne solate, sladice, koktajle, celo školjke in ribe.
Hranljivost: Ta izdatni vir vitamina C nekateri uporabljajo kot zdravilo za kašelj, zobobol in vročino. Na zdravje, za zdravje!

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Ingrins detelja
Detelja [Butterfly yummee] (paket 10 listov)
Zasanjan od glave do pet, dirigent sladko-kisle simfonije.

Videz: Tale lepotec je boem med rastlinami. Njegova uporniška, hipijevska eleganca bo igriv, a popoln estetski dodatek vašemu umetniškemu krožniku.
Okus in uporaba: Pravi originali nikoli ne zastarajo, in posnemovalci jih ne izrinejo. Kolikor je samosvoj yummee popoln na pogled, je prav takšen tudi po okusu. Rake, školjke, zelenjavo, ribe, celo sladice in koktajle zna s svojo ostro kislostjo in šarmantno sladkobo dvigniti tja, kamor spadajo – na vrh!
Hranljivost: Kislo pomeni zdravo. Živel vitamin C!

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Sechuan
Sečuanski yummee (paket 10 cvetov)
Veličasten kot sonce v zgodnjem jutru, v ustih pa eksplozija emocij.

Videz: Čedni gumbki so morda videti preprosti. Njihova čista oblika se morda zdi le srčkano droben dodatek na krožniku. A to ljubko rumenilo je veliko več kot to.
Okus in uporaba: Pripravite se, čaka vas presenečenje! Te preproste rožice, ki zasluženo mesto dobijo s predjedmi, koktajli in sladicami (še posebej v družbi sladoleda, čokolade, moussea), v ustih sprožijo pravo bombo. K sreči ta ne povzroči razdejanja, ampak po ustih le razprši šampanjcu podoben ščemet, ta pa prijetno ohromi ličnice in sproži izločanje sline. A predrznosti mu ne gre zameriti, splača se potrpežljivo počakati. Začetno čud bo kmalu zamenjalo globoko občudovanje njegovega bogastva.
Hranljivost: Nekje mu pravijo jambu, drugje električna marjetica, a njegovo najpomenljivejše ime je morda zobobolnik. Tradicionalno pa ga niso uporabljali le za lajšanje zobobola, ampak tudi kot zdravilo za jecljanje in bolezni ustne sluznice. No, nekaj zagotovo drži: tale mini dinamit poživlja!
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Ingrins jedilne mačehe
Mačeha cvet [Pansy yummee] (paket 20 cvetov)
Vpadljiv kot lepotica na naslovnici, ljubek kot sramežljiv pogled zaljubljenca.

Videz: Povsem očitno je, da bo zatreskan yummee vzbudil pozornost. A to ni vse. Številni tuji jeziki mačeho povezujejo z mislijo in spominom. Če svoji umetnini privoščite tega žametnega posebneža, boste jedcem poleg estetskega užitka podarili tudi prijazno sporočilo: »Ustvarjeno z mislijo na vas!«
Okus in uporaba: Morda pričakujete sijajno eksplozijo okusa, a s svojo podobo se ta yummee pravzaprav le nedolžno šopiri. Globoko v sebi je vse prej kot kričeč. Njegov okus mentola je mogoče le slutiti, sladkoba je bežna, mehkoba pa kot prvi dotik sveže zaljubljenih. Zato ga je najlepše združiti z lahkostjo solat, sladkostjo sladic ter mikavnostjo jedi in pijač, ki so uvertura kulinaričnim užitkom.
Hranljivost: Ne, bistvo se ne skriva v videzu. Barvno razkošje te rožice v sebi skriva bogastvo vitaminov A in C, ki naj bi delovala protivnetno ter pomagala prebolevati številne bolezni. Pokusiti ne škodi, kajne?

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Sechuan
Sečuanski yummee (paket 10 cvetov)
Veličasten kot sonce v zgodnjem jutru, v ustih pa eksplozija emocij.

Videz: Čedni gumbki so morda videti preprosti. Njihova čista oblika se morda zdi le srčkano droben dodatek na krožniku. A to ljubko rumenilo je veliko več kot to.
Okus in uporaba: Pripravite se, čaka vas presenečenje! Te preproste rožice, ki zasluženo mesto dobijo s predjedmi, koktajli in sladicami (še posebej v družbi sladoleda, čokolade, moussea), v ustih sprožijo pravo bombo. K sreči ta ne povzroči razdejanja, ampak po ustih le razprši šampanjcu podoben ščemet, ta pa prijetno ohromi ličnice in sproži izločanje sline. A predrznosti mu ne gre zameriti, splača se potrpežljivo počakati. Začetno čud bo kmalu zamenjalo globoko občudovanje njegovega bogastva.
Hranljivost: Nekje mu pravijo jambu, drugje električna marjetica, a njegovo najpomenljivejše ime je morda zobobolnik. Tradicionalno pa ga niso uporabljali le za lajšanje zobobola, ampak tudi kot zdravilo za jecljanje in bolezni ustne sluznice. No, nekaj zagotovo drži: tale mini dinamit poživlja!
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Tolstovec [Spring yummee] (paket 10 cvetov)
Svež kot izvirska voda, sočen kot prebujajoča se narava.

Videz: Njegove obline, ki spominjajo na kapljo, bodo na krožniku nežno poudarile vaše sporočilo, s svojo mesenostjo pa dodale malo hrepenenja.
Okus in uporaba: Izrazit in razkošen med prsti, v ustih pa – kakršenkoli si želite. V njegovi kameleonski naravi je namreč, da do zadnje kapljice posrka vase vsakršne omamne omake ali fine tekočine. Njegov okus se tako spreminja z vašim navdihom. Odlično se počuti poln ruma, položen na čokoladni mousse, recimo.
Hranljivost: Kje sploh začeti? Pri vitaminih in mineralih, še posebej kalciju in magneziju, s katerima izdatno postreže? Ali pri antioksidativnem učinku, ki naj bi imel pozitiven vpliv na raven holesterola? V vsakem primeru boste s pomladnim yummeejem zdravju ponudili kraljevsko darilo.

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Shiso list zeleni – 20 listov
Okus: anis, metan
Uporaba: (surove) ribe, japonske jedi
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Ingrins Shiso list vijolični – 20 listov
Shiso list vijolični – 20 listov
Okus: okusno
Uporaba: meso, tempura
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
Shiso list mix – 10 zeleni, 10 rdeči
Okus: vijolični in zeleni shiso
Uporaba: odlična kombinacija za v kuhinjo ali bar
-
+
Field is required!
Field is required!
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00

TOP